• Femke: 0472 31 91 06
  • Liesbet: 0474 35 54 39
  • Filip: 0476 28 79 98
  • Ma - Vr: 08.00 - 21.00
img

Persoonlijke begeleiding

Deze begeleiding tijdens de zwangerschap is bedoeld als aanvulling op de consultaties bij de vroedvrouw/gynaecoloog/huisarts en hebben als doel de mama in optimale fysieke conditie tot aan de bevalling te brengen.
Je kan starten vanaf 24 weken en dan zullen we vooral werken op versteviging van de spieren die een enorme last erbij krijgen om te dragen en staan we stil bij de veranderingen in de zwangerschap.
Ook beginnen we al met het leren voelen en opspannen van de bekkenbodem, zodat je na de bevalling al weet hoe die bekkenbodem aanvoelt en hoe je ze kan trainen om weer te herstellen en kracht te winnen.

Voorbereiding op de bevalling

Vanaf 35 weken wordt er vooral nadruk gelegd op het zo goed mogelijk leren opvangen van de weeën en hoe correct te persen. Bij deze geboortelessen mag de partner ook een sessie komen meevolgen, zodat we hem/haar kunnen tonen hoe hij/zij de mama kan begeleiden tijdens de bevalling.
Postnataal wordt de kinesitherapie meestal opgestart vanaf 6 à 8 weken na de bevalling. Hierbij besteden we aandacht aan:
- Stabilisatieoefeningen om het lichaam weer in vorm te krijgen
- Bekkenbodemspieroefeningen
- Buik- en beenspieroefeningen
- Algemene conditie verbeteren
https://www.therapeutenlijst.be/nl/therapieen/52

img
Kinépraktijk Withuisstraat © Copyright 2024.